keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Opintomatka Varsinais-Suomen 13.-14.11.2013

Tutustu opintomatkan vierailukohteisiin
Käymme tutustumassa Viskilän tilan Kukonharjan Kukkopoikiin jotka ovat saaneet Maakuntien parhaat -merkin 2010. Viskiläntila sijaitsee Satakunnassa, Huittisten Vampulassa. Tilaa isännöivät Milla ja Kimmo Mikko. Joulun alla 2008 avattiin Ravintola Wanha WPK, jossa ruokailemme ja luonnollisesti tarjolla on myös Kukonpoikaa.
Matka jatkuu Varsinais-Suomeen Pöytyän Ylänteelle Keihäskosken kylälle Anne ja Tapio Rintalan tilalle. Rintalan tila on erikoistunut suomenlampaiden kasvattamiseen ja niistä saatavien monipuolisten ja laadukkaiden tuotteiden myyntiin.
 
Rintalan tilalta myydään karitsan- ja lampaanlihaa tuoreena, savustettuna ja makkaroiksi tai säilykkeiksi jalostettuna, sekä villaa lankoina tai huovutusvillana ja taljat mm. sisustukseen, lastenvaunuihin, autoon, kotaan, parvekkeelle, veneeseen, hoitoalustaksi. Vinkki...joulukin tulossa ja lahjatoiveet...

Illan tullen majoitumme Sokos Hotels Caribiassa
jossa voi otta ensin hikeä kuntosalilta ja pulahtaa rentouttaviin poreisiin kylpylässä.
 
 
Torstaina päivä alkaa Salaperäinen Turku kierroksella.
Matkan varrella tarinoita tunneleista, kellareista ja maanalaisista aarteista. Himoshoppajille mahdollisuus kierroksen aikana omatoimiseen seikkailuun Turun keskustan liikkeissä.
 
Matkan viimeinen tutustumiskohde on Sunniemen Pajutila
 
Sunniemen Pajutila on keskittynyt viljeltävien pajujen lisäksi erilaisten suomalaisten luonnonmateriaalien työstämiseen hyöty- ja koristekäyttöön sekä sisälle että ulos. Tilalta löydät jännittävän pajupuistomiljöön lisäksi paljon erilaisia pajuista, koivunoksista, kaislasta, sammaleesta, heinistä, kävyistä ym ym valmistettuja tuotteita kotiin, lahjaksi, sisä- ja ulkokalusteiksi, sermeiksi, tilateoksiksi, erilaisiksi sisustus- ja somistusratkaisuiksi.
Ydinasiana kaikessa Sunniemen Pajutilalla on kotimaisuus ja ekologisuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti